Balustrades

Glazen balustrades

Balustrades uit glas bieden op twee domeinen een meerwaarde aan uw woning: meer design én het verhogen van de veiligheid in uw woning

Het glas bestaat uit transparant materiaal, wat ervoor zorgt dat het daglicht maximaal in uw ruimte binnenkomt. Uw ruimte zal veel lichter en ruimer ogen. Daarnaast behoudt u ook het doorkijkeffect, zodat u maximaal in contact blijft met de naastgelegen ruimtes of zelfs met de boven- of ondergelegen ruimtes. Ook behoudt u maximaal het uitzicht op uw tuin of andere buitenomgeving.

Onze balustrades kunnen afgewerkt worden met verschillende materialen (aluminium, staal …), volledig aangepast aan uw eigen stijl. Glazen balustrades zorgen voor een visuele meerwaarde aan uw woning dankzij de vele creatieve mogelijkheden.

Naast het design-aspect worden balustrades ook gebruikt uit veiligheidsoverwegingen, bijvoorbeeld als doorvalbeveiliging. Met het ‘Easy Glass View’-profiel wordt uw zicht zo min mogelijk beperkt wanneer u een balkonhek uit glas voor uw raam plaatst. Deze kunnen op de gevel, in de dag of direct op het kader van uw raam bevestigd worden. 

Daarnaast kan u ook beveiliging voorzien als u een niveauverschil in uw woning heeft, een veilige afbakening is dan noodzakelijk. Door het plaatsen van een balustrade uit glas zal u zorgen voor een veilige omgeving. Zeker met kleine kinderen in huis. De toepassingsgebieden voor balustrades zijn oneindig.

Het glas dat gebruikt wordt voor balustrades binnen en buiten uw woning, bestaat uit gehard of normaal float glas. Dit is beschermingsglas dat bestaat uit meerdere glasbladen die samengevoegd zijn door middel van PVB-lagen (PolyVinylButyral). In geval van schade of breuk, blijven de glasstukjes met elkaar verbonden. 

Toepassingen

Ook kan glas ook buitenshuis een meerwaarde zijn. Maak kennis met de oneindig vele toepassingen van glas buiten aan uw woning.

Binnen
  • Glazen wand op uw trapleuning
  • Leuning voor trappen of loopbruggen
  • Onderscheid maken tussen leefruimten
Buiten
  • (Dak)terrassen
  • Balustrades
  • Voor hoge ramen op een verdieping (doorvalbeveiliging)

Voordelen

Design

Strakke uitstraling en lichtdoorlatend

Veilig

Gehard glas of normaal float glas, bestaande uit verschillende PVB-lagen. 

Makkelijk in onderhoud

Net zoals het onderhoud van uw ramen

Econglas, uw partner in glazen balustrades

Econglas is uw expert in glazen balustrades voor zowel binnen als buiten. Daarnaast staan we bekend om ons maatwerk en vakmanschap. Wij komen bij u thuis opmeten en staan u bij met advies. In onze werkplaats worden alle balustrades gemaakt, en onze techniekers komen deze bij u plaatsen.

Contacteer ons nu, voor uw offerte op maat.

Ons werk zegt meer dan woorden, krijg inspiratie in ons portfolio.

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue