Glazen douches

Glazen douches en badkamers

De badkamer is de ruimte in huis om tijd te nemen voor uzelf. Dit kan door het nemen van een ontspannende douche of bad, een wellness-behandeling …  U zult versteld staan hoeveel tijd per jaar u doorbrengt in uw badkamer. Dit betekent dat deze, naast praktisch in gebruik en mooi, ook een plaats is waar u kan relaxen en tot rust kan komen.

Door glas te gebruiken in uw badkamer en douche, zal de ruimte groter ogen, zal er meer lichtinval binnenkomen en zal u volledig kunnen genieten van het uitzicht buiten, op uw kranen …. Dit zorgt er voor dat uw badkamer luxueus zal ogen.

Een badkamer met een inloopdouche of een bad dat u zowel als bad en als douche gebruikt? Dan is een glazen wand als afscheiding om het water tegen te houden aangeraden. Zo vermijdt u dat het water in heel uw badkamer terecht komt, en bovenal zorgt het voor een stijlvolle afwerking en mooie uitstraling van uw badkamer. 

Glazen wanden vervangen steeds meer de klassieke douchedeuren. Door de transparantie van glas, zal uw badkamer groter en lichter aanvoelen. Heerlijk om te relaxen in uw bad, of douche, na een lange werkdag. Heeft u kinderen? Dan kan u deze met een gerust hart in de badkamer laten. Glazen wanden zijn dankzij het gebruik van veiligheidsglas en gehard glas zeer veilig. 

Kies voor Econglas voor uw kwalitatieve douchewand. U zal jarenlang plezier hebben met deze glazen wand die zeer makkelijk in onderhoud is door de duurzame corrosiewerende en kalkwerende coating als afwerkingslaag.

Econglas beschikt over een uitgebreid gamma:

  • Diktes tussen 6 mm en 10 mm
  • Keuze van helderheid van het glas
  • Het glas kan gesneden, geslepen, gebogen en geëmailleerd worden
  • Afwerking op beide zijden door middel van zeefdruk mogelijk

Wist u dat u zelfs de meubels in uw badkamer uit glas kan laten maken; handdoekenkast, badkamermeubel … Alles is mogelijk. De toepassingen van glas in uw douchecabine en badkamer zijn veelzijdig.

Makkelijk in onderhoud

Het enige wat u nodig heeft voor het onderhoud van een glazen wand is een zachte doek, water en een aftrekker. Dit dankzij de verschillende beschermlagen.

Corrosiewerend

Door de onzichtbare en corrosiewerende coating, bestaande uit metaaloxiden, zullen kalk en vuil zich minder hechten op het glas. Op deze laag krijgt u een garantie van 10 jaar.

Condenswerend

Dankzij de condenswerende behandeling verdampt het water sneller op het glas, en zal het sneller opdrogen in vergelijking met een glazen wand zonder behandeling.

Kalkwerend doucheglas

Het behandeld doucheglas maakt gebruik van een innovatieve coating waarbij de beschermende laag permanent aan het basisglas wordt gehecht, waardoor een constant glas oppervlak met uitstekende duurzaamheid wordt gegarandeerd. Waar normaal glas in de badkamer snel veroudert, dof, ruw en vlekkerig wordt, blijft het behandeld doucheglas na jaren net zo mooi als op de eerste dag. Het water vloeit sneller weg van uw glazen wand, waardoor er minder sporen van water achterblijven. Hierdoor zal u minder last ondervinden van kalksporen. 

Glazen deur

Kies voor een glazen deur om het lichtinval in uw badkamer te verbeteren, daarnaast heeft een glazen deur ook het voordeel om tochtwerend te werken. Kies voor een glazen schuifdeur om de ruimte van uw badkamer optimaal te gebruiken. Deze glazen deuren kunnen volledig naar uw wens afgewerkt worden: matte of heldere deuren, in verschillende kleuren … op maat van uw badkamer. 

Glazen douchecabine

Inloopdouches zijn een trend, en hierbij zijn glazen wanden onmisbaar om een optimale afscheiding met de rest van uw badkamer te bekomen. In plaats van tegels kan u ook opteren om glazen wandbekleding te gebruiken. Deze platen worden gelijmd en zijn verkrijgbaar in alle RAL en NCS kleuren. Volledig aanpasbaar aan uw eigen stijl. En zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk doordat deze naadloos zijn waardoor er geen vuil in uw naden kan komen.

Spiegels

Maak uw badkamer volledig af met een spiegel. U kan zelf de maat en afwerking ervan kiezen, al dan niet met integratie van LED-verlichting voor een luxueuze afwerking. Garant voor jarenlang plezier. 

Glazen badkamermeubel

Ook uw wastafelblad kan uit glas gemaakt worden, wat zal zorgen voor net dat extra tikkeltje design. Dit wastafelblad wordt volledig op maat gemaakt, en is uiteraard ook waterdicht. Ook het volledige badkamermeubel kan uit glas worden gemaakt. 

Waarom voor Econglas kiezen?

De experts van Econglas staan u bij met raad en daad bij de keuze van een glazen douche- of badwand. In onze toonzaal of bij u thuis. We staan bekend om ons maatwerk en komen steeds bij u thuis opmeten. Onze techniekers komen uw nieuwe douchewand vakkundig bij u plaatsen en staan garant voor een kwalitatieve afwerking.

Contacteer ons nu, voor uw offerte op maat.

Ons werk zegt meer dan woorden, krijg inspiratie in ons portfolio.

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue